Afsluiting project 'sprong in de ruimte'

Op vrijdag 12 april hebben wij ons tweede project van dit schooljaar afgesloten met een fantastische presentatie. Alle leerlingen hebben laten zien waar zij de afgelopen weken aan hebben gewerkt. Ouders, verzorgers, opa’s, oma’s en andere belangstellenden waren uitgenodigd om te komen kijken en luisteren. In de middenruimte stond al het creatieve werk prachtig uitgestald.
 

Het project werd geopend op maandag 25 maart, waarbij de leerkrachten zelfs zo ver gingen, dat ze zich hadden verkleed als echte astronauten. Het was een interessant project, waar iedereen met heel veel plezier en enthousiasme aan heeft gewerkt.

In de 6 weken die het project heeft geduurd hebben de kinderen, samen met de leerkrachten, alles wat ze wilden leren en weten over ruimtevaart onderzocht, opgezocht en besproken. We hebben er dan ook veel van geleerd en al het geleerde op 12 april gepresenteerd.

 

Door te werken rondom thema’s willen wij kinderen nog meer uitdagen en enthousiasmeren. Daarom werken wij voornamelijk met thema’s die uit de kinderen zelf komen. Via de leerlingraad is er vorig jaar geïnventariseerd waar de kinderen over wilden werken. Daar kwamen de thema’s van dit jaar (Het menselijk lichaam en Ruimtevaart) uit. De thema’s geven ook mooi de gelegenheid om andere vaardigheden te oefenen dan taal en rekenen. Bijvoorbeeld: samenwerken, problemen oplossen, informatie zoeken en verwerken, onderzoeken, ICT vaardigheden en presenteren.

 

Op deze laatste dag zijn door de ‘hoofdastronaut’ nog spontaan raketijsjes/ ruimte-ijsjes uitgedeeld aan alle aanwezige kinderen en dat waren er nogal wat! Met dank aan de Albert Heijn in de Voorhof, die deze ijsjes op korte termijn voor een klein bedrag wist te leveren. Dat was een leuke en lekkere verrassing!